[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jve17htv’ admin_preview_bg=”]

Wat levert het aanstellen van een preventiemedewerker nu precies op? Een veel gehoorde vraag die lastig is te vatten in harde cijfers of geld. TNO interviewde MKB-bedrijven met de vraag wat investeren in veilig en gezond werken hun oplevert. Met vier concrete praktijkvoorbeelden wordt op www.depraktijk.inpreventie.nl de toegevoegde waarde in deze vier MKB-bedrijven getoond, inclusief concrete resultaten.

De praktijkvoorbeelden zijn gepresenteerd vanuit de verschillende perspectieven van de directeur, een collega en de preventiemedewerker, waardoor een breed beeld ontstaat van het effect van de preventiemedewerker in de organisatie. De concrete resultaten variëren van een lager verzuim en hogere medewerkerstevredenheid tot aanzienlijke kortingen op verzekeringspremies.

Kleine bedrijven uit verschillende branches
De vier geïnterviewde bedrijven vertegenwoordigen verschillende risicovolle en minder risicovolle branches. Motivaties om een preventiemedewerker aan te stellen variëren van ‘willen voldoen aan de wetgeving’ tot ‘ervaring met de keiharde gevolgen van een zeer ernstig ongeval’. En, zoals een van de directeuren aangeeft: “Het onderbuikgevoel dat het beter gaat, is bevestigd: alles wordt beter, schoner, beter geordend en overzichtelijker. Daardoor wordt er ook beter en sneller gewerkt.”
De praktijkvoorbeelden zijn te vinden op www.depraktijk.inpreventie.nl.

Meer weten?

Heeft u een vraag, wilt u meer weten over de cursus preventiemedewerker of een offerte aanvragen? Als u het contactformulier invult, nemen wij zo spoedige mogelijk contact met u op.

[/av_textblock]