[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ row_boxshadow=” row_boxshadow_color=” row_boxshadow_width=’10’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ highlight=” highlight_size=” border=” border_color=” radius=’0px’ column_boxshadow=” column_boxshadow_color=” column_boxshadow_width=’10’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-tguerm’]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jwhnk7di’ custom_class=” admin_preview_bg=”]
Duwen en trekken: hoe communiceer je over hulpmiddelen? 1Bij heel wat bedrijven komen duw- en trekwerkzaamheden voor. Zelfs als de lading op wieltjes staat, zijn dat zware fysieke handelingen. Met hulpmiddelen en de juiste technieken is de fysieke belasting te beperken en worden lichamelijke klachten voorkomen. Maar hoe zorg je ervoor dat de hulpmiddelen ook echt worden gebruikt en de maatregelen serieus worden genomen?

Werk wordt niet door iedereen als even zwaar ervaren. ‘Even de schouders eronder en dan is dat klusje ook weer geklaard’, hoor je vaak. Maar door de jaren heen begint lichamelijke belasting zwaar te wegen en kunnen er klachten aan vooral de schouders, maar ook rug en knieën ontstaan.

Om het draagvlak voor maatregelen te vergroten helpt het om werknemers zelf mee te laten denken over oplossingen (participatieve aanpak). Dat levert vaak praktische en creatieve resultaten op.

Lees meer in SAFETY! magazine nr. 2
[/av_textblock]

[/av_one_full]