Arbeidsbeperking

Rollstuhlfahrer am Arbeitsplatz 2

Sinds 1 januari 2015 is voor iedereen die kan werken, maar daarbij ondersteuning nodig heeft de Participatiewet van kracht gegaan. De wet is er om zoveel mogelijk mensen met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden.

Ergomotion helpt organisaties en medewerkers met een fysieke arbeidsbeperking om gemotiveerd, duurzaam, productief en op een zo gezond mogelijke manier werkzaamheden uit te voeren door werkplekonderzoek, coaching en advies.

Werkplekonderzoek

Na een inventarisatie van de fysieke beperkingen van de medewerker geven wij advies over het ergonomisch instellen van de werkplek, aanpassingen en hulpmiddelen. Dit combineren we met individuele training van de medewerker waarbij deze leert om tijdens het uitvoeren van werk zijn lichaam zo gezond en effectief mogelijk te gebruiken. Door te zorgen voor een goed en veilig ingerichte werkplek en gezonde werkgewoonten bevordert u reintegratie, productiviteit en vermindert u de kans op verzuim.

Jobcoaching

Wij trainen en coachen medewerker om, rekening houdend met een arbeidsbeperking, gezond en effectief te werken en taakgerichte belastbaarheid te verbeteren. De coaching is functioneel, oplossingsgericht en tijdcontingent.

Organisatie advies

Een goede afstemming en samenwerking binnen een team en het samenvoegen van taken tot een nieuwe baan (jobcarving) zorgt ervoor dat er nieuwe functies worden gecreëerd voor medewerkers met een beperking.

Meer weten?

Wilt u meer informatie wat wij kunnen betekenen voor uw medewerker met een arbeidsbeperking?
Als u het contactformulier invult nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.